Citigroup: Προς συγχώνευση των μονάδων εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 11:22

Σε συγχώνευση των μονάδων εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής αναμένεται να προχωρήσει η Citigroup, σε μια προσπάθεια να βελτιστοποιήσει και να περιορίσει τις δαπάνες της, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Η αμερικανική τράπεζα, η οποία δημιουργήθηκε μέσα σε δύο δεκαετίες μέσω μιας σειράς εξαγορών, αγωνίζεται να μειώσει τα τμήματα στις μονάδες της.

Η μονάδα εταιρικής τραπεζικής, η οποία προσέφερε στους πελάτες υπηρεσίες όπως χορήγηση δανείων και διαπραγματεύσεις ξένου συναλλάγματος, λειτουργούσε παραδοσιακά ξεχωριστά από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, η οποία προσέφερε υπηρεσίες όπως παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η Citi έχει επιβραδύνει τη συγχώνευση των δύο αυτών μονάδων. Το 2004, δημιουργήθηκε ένας παγκόσμιας τραπεζικός όμιλος, ωστόσο οι δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής παρέμεινα ξεχωριστές.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters, τη νέα μονάδα θα επιβλέπει ο επικεφαλής παγκόσμιας τραπεζικής και εναλλακτικών επενδύσεων στη μονάδα θεσμικών πελατών, Νεντ Κέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα