Morgan Stanley: Ζημιές 2,2 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 15:12
UPD:15:31

Ζημιές ύψους 2,2 δισ. δολαρίων ή 2,24 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 3,59 δισ. δολαρίων ή 3,61 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Morgan Stanley στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι ζημιές της εταιρείας, οι οποίες ήταν υψηλότερες από τα 34 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι αναλυτές, αποδίδονται στη μείωση των εισφορών στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στη χαμηλότερη αξία των χρεογράφων σταθερού εισοδήματος.

Η Morgan Stanley εμφάνισε καθαρά έσοδα ύψους 1,83 δισ. δολαρίων, έναντι αρνητικού αποτελέσματος 432 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τζον Μακ, έχει αποποιηθεί του μπόνους του για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς οι σημαντικές ζημιές ανάγκασαν τη Morgan Stanley να μετατραπεί σε τράπεζα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε κρατικά κεφάλαια.

Χθες, η ανταγωνίστρια Goldman Sachs ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, τις πρώτες από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Οι μετοχές της Morgan Stanley, που έχουν υποχωρήσει κατά 70% μέχρι στιγμής φέτος στο NYSE, εκτινάχθηκαν την Τρίτη κατά 18%, καθώς οι ζημιές της GS ήταν χαμηλότερες απ’ ό,τι ανέμεναν ορισμένοι αναλυτές. Οι μετοχές της επηρεάστηκαν θετικά και από την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια στο 0,25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα