Η SEC αποδέχθηκε τις ευθύνες της για το σκάνδαλο Μάντοφ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 16:05

H Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) παραδέχεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν αναφερθεί στο προσωπικό της επιτροπής «εύλογοι και σαφείς ισχυρισμοί» αναφορικά με τις οικονομικές παρατυπίες του κ. Μάντοφ, οι οποίοι μάλιστα χρονολογούνται από το 1999.

Τα «πολλαπλά της λάθη» δεσμεύεται να εξετάσει η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), αφού παραδέχτηκε ότι δεν διερεύνησε σε βάθος παλαιότερους ισχυρισμούς κατά του Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα κατηγορίες για κατάχρηση 50 δισ. ευρώ.

Η επιτροπή παραδέχεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν αναφερθεί στο προσωπικό της επιτροπής «εύλογοι και σαφείς ισχυρισμοί» αναφορικά με τις οικονομικές παρατυπίες του κ. Μάντοφ, οι οποίοι μάλιστα χρονολογούνται από το 1999.

«Δυστυχώς, όμως, δεν προχωρήσαμε εγκαίρως στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων», παραδέχθηκε χθες ο πρόεδρος της SEC Κρίστοφερ Κοξ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Οι πρώτες διαπιστώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές... Είμαι καταβεβλημένος από τις πολλαπλές παραλείψεις μας καθ’ όλη τη δεκαετία και από την αποτυχία μας να διερευνήσουμε αναλυτικά όλους αυτούς τους ισχυρισμούς ή να ζητήσουμε την επίσημη συνδρομή των αρμόδιων αρχών προκειμένου να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ομολόγησε.

Τα σχόλια του προέδρου συνέπεσαν με τις ευρύτερες επικρίσεις για την αποτυχία της SEC να ρίξει φως στο φερόμενο ως «οικοδόμημα απάτης» αξίας 50 εκατ. δολαρίων του κ. Μάντοφ, καταλήγουν οι FT.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα