ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην GDF SUEZ το 50% των Ήρων Ι και ΙΙ

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 09:59
UPD:12:33

Σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας κατέληξαν οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από την GDF SUEZ ποσοστού 50% στις δύο πρώτες ενεργειακές μονάδες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Βοιωτία (Ήρων I και Ήρων II), καθώς και την από κοινού διοίκηση - διαχείριση των δύο ενεργειακών μονάδων.

Η μονάδα φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου Ήρων I, ισχύος 150 MW, λειτουργεί από το 2004, όντας η πρώτη ιδιωτική ενεργειακή μονάδα στην Ελλάδα.

Η μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου Ήρων II, ισχύος 450 MW, είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Όπως επισημαίνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε ανακοίνωσή της, η συνεργασία των δύο πλευρών στις ανωτέρω μονάδες κρίνεται εξαιρετικά επωφελής, καθώς αφορά δύο ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα με συμπληρωματικές δραστηριότητες.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής από Θερμικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και των παραχωρήσεων.

Η GDF Suez είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας στον κόσμο με παρουσία σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, στην ηλεκτροπαραγωγή και στο φυσικό αέριο. Ο Όμιλος απασχολεί 196.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2007 εμφάνισε έσοδα 74,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ



Σχολιασμένα