ΔΝΤ: Στο τραπέζι έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,4 δισ. δολ. προς την Ουκρανία

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 09:14
UPD:09:20
REUTERS/Yuri Gripas

Την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς την Ουκρανία αναμένεται να εξετάσει σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανέφερε την Τρίτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσαν οι Financial Times η επικεφαλής του Ταμείου είπε πως το ΔΝΤ βρίσκεται σε καθημερινή βάση σε διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να τις βοηθήσει να διαχειριστούν την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή και να κινητοποιήσουν οικονομική υποστήριξη προς το Κίεβο. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία, εκτινάσσοντας τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, εκτοπίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους και γκρεμίζοντας την επιχειρηματική πίστη. «Το αδιανόητο συνέβη με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι τραγικό» είπε.

Το ΔΝΤ εξετάζει επίσης τρόπους στήριξης γειτονικών χωρών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Μολδαβίας. Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία του πολέμου και των σαρωτικών κυρώσεων που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα