Carrefour: Υποβάθμιση προβλέψεων για το 2008

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 13:47
UPD:13:52

Τη μεγαλύτερη κάμψη σε διάστημα δύο μηνών κατέγραψαν οι μετοχές της Carrefour στο χρηματιστήριο του Παρισιού, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις το 2008, για δεύτερη φορά φέτος.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής στην Ευρώπη υποχώρησαν σήμερα έως και 10%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 10 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, η Merrill Lynch υποβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Carrefour σε “underperform”, ενώ η Deutsche Bank μείωση τη σύστασή της σε “hold” από “buy”.

Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε χθες, μετά το κλείσιμο των αγορών, ότι οι πωλήσεις του, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών συναλλαγών, θα αυξηθούν φέτος κατά 6,5%, ενώ τα λειτουργικά του κέρδη θα σημειώσουν «οριακή» άνοδο. Πρόκειται για μείωση των προβλέψεών του, τόσο για τις πωλήσεις όσο και τα κέρδη, κατά 7%.

Η Carrefour αναφέρει επίσης στη χθεσινή ανακοίνωσή της πως σχεδιάζει να προσφέρει «γενναίες» εκπτώσεις, προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα