ΠΑΣΟΚ: «Δώρο άδωρο» το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 16:43

O αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με το πρόγραμμα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ, σημείωσε ότι οι τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των επιχειρηματιών είναι ανέτοιμες να δεχτούν την εφαρμογή του.

«Δώρο άδωρο» για τις επιχειρήσεις χαρακτήρισε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το πρόγραμμα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

Σε δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των επιχειρηματιών είναι ανέτοιμες να δεχτούν την εφαρμογή του. Πρόσθεσε δε πως η κάλυψη εκ μέρους του Ταμείου Εγγυοδοσίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για κεφάλαια μέχρι και 350.000 ευρώ είναι ανεπαρκέστατη αφού το εγγυοδοτικό κεφάλαιο του Ταμείου είναι μόλις 247 εκ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην αγορά καυσίμων υποστήριξε πως «παραεμπόριο, εναρμονισμένες πρακτικές και αδιαφάνεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας καρτελοποιημένης και ασύδοτης αγοράς καυσίμων, που φουσκώνει κατά κανόνα τις τιμές όταν ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και βάζει στην τσέπη μέρος της πτώσης όταν αυτές μειώνονται».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα