ΤΕΜΠΜΕ: Απορρίπονται τα περί ανεπάρκειας της κάλυψης του Ταμείου

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 15:45
UPD:16:01

Απορρίπτει ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Νίκος Δομένικος τις αιτιάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι η κάλυψη του ΤΕΜΠΜΕ είναι ανεπαρκής αφού το εγγγυοδοτικό κεφάλαιο του είναι μόλις 247 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για αβάσιμες αιτιάσεις «που διατυπώνονται είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, και δημιουργούν σύγχυση στους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες». Προσθέτει δε πως «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία απαιτούνται υπεύθυνες τοποθετήσεις απ’ όλους».

Απαντώντας στις επικρίσεις, τονίζει πως το κεφάλαιο του Ταμείου αποτελεί βάση για παροχή δεκαπλάσιου ύψους εγγυήσεων, ήτοι συνολικού ποσού 2,5 δις €.

Επίσης επισημαίνει πως η νέα δράση για άτοκα δάνεια για κεφάλαια κίνησης είναι χρηματοδοτούμενη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007 -2013, με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης το ΤΕΜΠΜΕ.

Αυτό σημαίνει, συμπληρώνει, ότι σήμερα υπάρχει ήδη η κατ’ αρχήν δυνατότητα χρηματοδότησης άνω των 50.000 επιχειρήσεων και θα διευρυνθεί περαιτέρω με την πρόοδο υλοποίησης του Προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα