Βουλή: Oλοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 13:22
UPD:16:59

Με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2009. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού, ο οποίος θα κλείσει τη συζήτηση και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

«Ο υπουργός Οικονομικών, μας είπε πέρυσι πως πιάσαμε πάτο και επέβαλε 7,5 δισ. ευρώ φόρους. Αυτό σημαίνει πως απέτυχε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τώρα προσθέτει πως φταίει η διεθνής κρίση. Είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε.. Μας δείχνουν με το δάχτυλο ως παράδειγμα προς αποφυγήν», ανέφερε χθες στην ομιλία του, ο πολιτικός εκπρόσωπος Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο κ. Χυτήρης ανέφερε ακόμη ότι «δανειζόμαστε με επαχθείς όρους. Ποιος θα μας δανείσει και πώς θα τα πληρώσουμε; Έμαθα ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη Μέση Ανατολή να βρει δανειστές από κει. Ένα κράτος μέλος της Ε.Ε.! Αλλά τι να πει κανείς; Η κυβέρνηση αυτή, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Θέλετε το εμπορικό ισοζύγιο, τη διαφθορά, το έλλειμμα, τον ανταγωνισμό; Όλα αρνητικά», παρατήρησε ο κ Χυτήρης.

Αντιπολίτευση με «γνώμονα την βουλίμια για επάνοδο στην εξουσία και την απαξίωση κάθε έργου της κυβέρνησης», χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες για τον τόπο, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας, αντιπαραβάλλοντας «την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης να παράγει πραγματική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας».

«Πραγματική πολιτική είναι: διαπιστώνω πραγματικές ανάγκες και δίνω πραγματικές λύσεις. Αυτό κάνει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Δίνουμε τη μάχη μας στηριγμένοι πάνω σε δυνατότητες, πάνω σε δράσεις, πάνω σε εργαλεία», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2009, ο κ. Φώλιας αφού επικαλέστηκε ως παραδείγματα την στάση κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα κρίσιμα για την στήριξη των καταναλωτών στην δύσκολη παρούσα συγκυρία (χρηματοδότηση επιχειρήσεων, τιμές πετρελαίου) είπε πως «δεν μπορεί να επιδιώκεται να αποτύχει κάθε πρόγραμμα και κάθε δράση της κυβέρνησης, δεν μπορεί να καλλιεργείται τρόμος και πανικός τη στιγμή που μοχθούμε για λύσεις για τον τόπο μας, δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις αγωνίες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει χέρι βοηθείας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα