Προσφορές από οκτώ κοινοπραξίες για παιδιατρικό νοσοκομείο

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 18:41

Οκτώ ελληνικές και διεθνείς κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο που αφορά την μελέτη κατασκευή και τεχνική διαχείριση του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη συνολικού προϋπολογισμού 398 εκ. ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί με την μέθοδο των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα οι οκτώ (8) υποψήφιοι που υπέβαλαν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι οι παρακάτω Εταιρείες ή Ενώσεις Εταιρειών, βάσει της χρονικής σειράς υποβολής των φακέλων τους:

1. J & P - Aβαξ Α.Ε.

2. Ενωση Νομικών Προσώπων: Euromedica A.E - Βιοτέρ Α.Ε

3. Ενωση Εταιρειών: Intracom Holdings - Intrakat - Remexpo A.E - Ελτέρ ΑΤΕ - VSG

4. Ενωση Προσώπων: ΓΕΚ Α.Ε Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών - Ιατρικό Αθηνών Εμπορική Ανώνυμος Εταιρεία - Hothtief PPP Solutions GmbH

5. Ενωση Προσώπων: UME PFI Investments Holdings Limited - Εδραση Χ.Ψαλλίδας ΑΤΕ - Εκτέρ Α.Ε. - Ερέτβο Α.Ε - Κλέαρχος Γ.Ρούτσης Α.Ε. - Νόστος Α.Ε

6. Ενωση Προσώπων: Alpine BAU GmbH - Lamda Development S.A - Δομοτεχνική Α.Ε.

7. Ακτώρ Παραχωρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία

8. Inso Sistemi Per Le Infrastrutture Sociall S.P.A - Consorzio Etruria Scarl

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) Α.Ε. και ο συνολικός προϋπολογισμός του έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί στο ποσό των 389.000.000 Ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για 30 χρόνια.

Το μοντέλο υλοποίησης που έχει επιλεγεί έχει λάβει υπόψη του την ευρωπαϊκή εμπειρία και κριτική υλοποίησης έργων ΣΔΙΤ υγείας. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής είναι ότι, το νέο Νοσοκομείο θα είναι πλήρως ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα παραμείνει στο Δημόσιο, όπως και η Διοίκησή του. Δηλαδή, θα είναι ένα Δημόσιο Νοσοκομείο που θα καλύπτει τις αντίστοιχες τοπικές ανάγκες και δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες από ό,τι ισχύει για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, δεδομένης της έλλειψης εξειδικευμένου νοσοκομείου παίδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Η υλοποίησή του θα συμβάλει αποφασιστικά στην εξάλειψη του φαινομένου της διακομιδής των επειγόντων περιστατικών στην Αθήνα, γεγονός το οποίο, πέρα από το οικονομικό κόστος και τη συμφόρηση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, ενέχει κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Επιπλέον, η λειτουργία του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου αναμένεται να αποσυμφορήσει τα Γενικά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν παιδιατρικές κλινικές.

Το έργο αυτό είναι η 13η κατά σειρά ΣΔΙΤ για το οποίο προχωρά ο διαγωνισμός και βρίσκεται στην φάση της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τις ενδιαφερόμενες τεχνικές εταιρείες. Από την ψήφιση του σχετικού νόμου, μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί δέκα τρία έργα ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΒΙΟΤ
  • ΕΚΤΕΡ
  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ
  • ΙΝΚΑΤ



Σχολιασμένα