Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 05:37
UPD:05:44

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της υψηλής τεχνολογίας μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να διαθέσει 13,4 δισ. δολ. για τη στήριξη των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής των τσιπ μνήμης για κομπιούτερ.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Hyundai Motor Co. σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 3% μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, για τη χορήγηση έκτακτων δανείων για την General Motors Corp. και την Chrysler LLC. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιπ μνήμης για κομπιούτερ στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 1,5%, μετά την άνοδο του δείκτη τιμών τσιπ για δεύτερη ημέρα σήμερα. Οι μετοχές της Toyota στην Ιαπωνία περιόρισαν την άνοδό τους εν μέσω εικασιών ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να μειώσει το μέρισμα.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 90,10 μονάδες στις 11:07 π.μ. στο Τόκιο, καθώς περισσότερες από δύο μετοχές σημείωσαν κέρδη σε κάθε μία που σημείωσε απώλειες. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 9% τον Δεκέμβριο, οδεύοντας να σημειώσει τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε 1,4% φθάνοντας στις 8.710,42 μονάδες, παρά τη μείωση των εξαγωγών της χώρας, τη μεγαλύτερη και σε επίπεδα ρεκόρ τον μήνα που πέρασε, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά, κατέρρευσε. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία, ενώ στη Ν. Ζηλανδία και τη Ν. Κορέα, κινήθηκαν ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα