Σε τροχιά ανάκαμψης οι αγορές κόντρα στη φρίκη του πολέμου

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 05:47
UPD:07:12
REUTERS/TORU HANAI

Τι και αν ξημερώνει η δεύτερη ημέρα ενός φρικιαστικού πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Οι επενδυτές έχουν τη δική τους «λογική» και οδηγούν τους δείκτες σε τροχιά ανάκαμψης. 

Οι αγορές της Ασίας παίρνουν το πρωί της Παρασκευής τη σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street. 

Αυτή την ώρα ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο καταγράφει άνοδο 1,47% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη είναι στο +0,7%. Ελαφρά άνοδος (0,2%) και στο Σίντνεϊ. 

Σε αρνητικό έδαφος κινείται μόνο ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με τις απώλειες να είναι όμως περιορισμένες (0,4%). 

Χθες το βράδυ στη Wall Street σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από πολλές «βίαιες» διακυμάνσεις και οι τρεις δείκτες πέτυχαν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq μάλιστα να επιδίδεται σε εντυπωσιακό ράλι. 

Ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης των αμερικανικών μετοχών, έκλεισε με άνοδο 1,5%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,28% ή κατά 92 μονάδες. Ο Nasdaq εξασφάλισε κέρδη 3,3%, αφού όμως άνοιξε τη συνεδρίαση με πτώση 3,5%, σε bear market, που σημαίνει απώλειες μεγαλύτερες από 20% από ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου του 2021. Διαβάστε περισσότερα για το πώς εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Wall Street εδώ. 

Την ίδια ώρα στην αγορά ενέργειας στα ύψη παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ διαμορφώνεται στα 101,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού κινείται κοντά στα 94,5 δολάρια. 

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα