Εγκύκλιος για ενιαία διαχείριση εκτάσεων δασικού χαρακτήρα

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 20:26
UPD:23/12/2008 11:35

Ενιαία θα είναι η διαχείριση όλων των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα (δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις) σ' όλη τη χώρα και σε περίπτωση αμφισβήτησης της κυριότητας τους, οι δασικές υπηρεσίες πρέπει να παρουσιάζουν όλα τα στοιχεία για ν' αποδείξουν τα συμφέροντα του δημοσίου.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο διαταγή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Κιλτίδη που εστάλη στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες και αφορά ιδιαίτερα εκτάσεις της νησιωτικής Ελλάδας, όπου δεν ισχύει το τεκμήριο της ιδιοκτησίας του δημοσίου με βάση το νόμο 998/79.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι στις εκτάσεις αυτές η απόδειξη κυριότητας προκύπτει είτε από διοικητική αναγνώριση (γνωμοδότηση ΣΙΔ ή ΑΣΙΔ) είτε από τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι εκτάσεις αυτές θα διαχειρίζονται ως δημόσιες. Η επίκληση συμβολαιογραφικού τίτλου δεν αποτελεί κριτήριο κυριότητας.

Με άλλη απόφαση του ο κ. Κιλτίδης έθεσε φραγμό στη μεταλλευτική δραστηριότητα λατομείου στον εθνικό δρυμό της Οίτης (θέση κοκκινόβραχος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα