Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ΟΣΕ

Δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 14:47
UPD:18:38

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του ΟΣΕ, με βάση τέσσερις άξονες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεργασία που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε πως για την ασφάλεια έχει ξεκινήσει συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους, ενώ για τη διαφάνεια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση του Οργανισμού και η ΥΠΕΕ διενεργεί στον ΟΣΕ εκτάκτους και τακτικούς ελέγχους.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη πρόσθεσε πως έχει τελειώσει η ηλεκτροκίνηση από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και Δομοκό, ενώ το καλοκαίρι θα τελειώσει η ηλεκτροκίνηση του προαστιακού και θα γίνει και η καινούργια γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα.

Σχετικά με την εξυγίανση του Οργανισμού, ο ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών του πιο προβληματικού, όπως τον χαρακτήρισε, σιδηροδρομικού οργανισμού της Ευρώπης, με στόχο να μειωθεί το λειτουργικό έλλειμμα από 455 εκατομμύρια ευρώ το 2007 σε 80 εκατομμύρια το 2010.

Τα χρήματα αυτά, συμπλήρωσε, θέλουμε να τα εξοικονομήσουμε για επενδύσεις και για κοινωνική πολιτική, σημειώνοντας πως «όλοι αυτοί που στην Ελλάδα λένε ότι είναι υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής, πρέπει να μην αντιδρούν σε τέτοιες εξυγιαντικές κινήσεις απ' όπου και αν προέρχονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα