Μεσοχωρίτη: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 16:17

Αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, υπέβαλλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στις 22/12/08, η εταιρεία Αφοί Μεσοχωρίτη, λόγω της μειωμένης ρευστότητας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στόχος της ανωτέρω κίνησης είναι η προσπάθεια για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας με τους πιστωτές της και της αποδοτικότερης αξιοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας και την επικέντρωση της σε κερδοφόρες δραστηριότητες.

Επί της ως άνω αιτήσεως εκδόθηκε και προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την λήψη αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης κατά της εταιρείας.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδεινώθηκε η ταμειακή ρευστότητα της εταιρείας. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, από 45 δολάρια το βαρέλι το 2005 σε 140 δολάρια το 2008, με τις δραματικές συνέπειές της στις τιμές των πρώτων υλών, καθώς και η πίεση του εργοδότη Δημοσίου για την ολοκλήρωση των αναληφθέντων έργων, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον λειτουργίας της εταιρείας», τονίζει η Αφοί Μεσοχωρίτη στην ανακοίνωσή της.

Επίσης, σημειώνει πως το τελευταίο τρίμηνο του 2008 ο βασικότερος πελάτης της, το Ελληνικό Δημόσιο με την ευρύτερη έννοια, παρουσίασε αρρυθμία εντονότερη της συνήθους στις πληρωμές του και αυτό ήταν η απαρχή ενός κύκλου προβλημάτων με αποτέλεσμα να σφραγιστούν οι πρώτες επιταγές στην μακρόχρονη πορεία της εταιρίας.

Επιπλέον, η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το τελευταίο δίμηνο δυσκόλεψε τις προσπάθειες χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα και επιδείνωσε τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.

«Η Διοίκηση της εταιρείας εξετάζει επιπλέον μέτρα για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της και την εξυγίανσή της, με την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της, με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, τον διακανονισμό με ευνοϊκότερους όρους των υποχρεώσεών της με τους προμηθευτές και δανειστές της και τη βελτίωση των ταμειακών ροών της», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα