Μετριάζει τις απώλειες το ΧΑ - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 14:06
UPD:14:07
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μετριάστηκαν οι πιέσεις που έφεραν οι εξελίξεις στην Ουκρανία στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,63% στις 943 μονάδες. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,77%, ενώ ο Δείκτης Μεσαίας χάνει 0,86%. Οι Τράπεζες καταγράφουν απώλειες 0,64%.

Στο ταμπλό, πτωτικά κινούνται Πειραιώς, Eurobank και Εθνική. Στα μη τραπεζικά blue chips, την μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Coca Cola -3,5%, Quest και ΟΠΑΠ. Με ήπια κέρδη κινείται η Alpha Bank.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ανακτούν σχετικά τις απώλειές τους, με τον DAX να διαπραγματεύεται τώρα στο -0,23%. Ο FTSE του Λονδίνου κερδίζει 0,2%, ενώ με οριακές μεταβολές κινείται ο CAC στο Παρίσι. Ο FTSE MIB υποχωρεί 0,1%. Ήπιες απώλειες 0,08% καταγράφει ο STOXX600.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με διάγγελμά του αναγνώρισε την ανεξαρτησία των φιλορωσικών αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία, φέρνοντας την κρίση με την Ουκρανία σε μια νέα διάσταση.

Η πιστοποίηση του Nord Stream 2 δεν μπορεί να προχωρήσει, δεδομένων των τελευταίων κινήσεων της Ρωσίας και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Παρά την «κόκκινη» κάρτα του Σολτς, που δίνει μία πρόγευση και για τις κυρώσεις της Ε.Ε. (οι οποίες θα ανακοινωθούν το απόγευμα), ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο. 

Η Ρωσία θέλει να συνεχίσει να προμηθεύει τον κόσμο με φυσικό αέριο και LNG, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω ανησυχιών ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαταράξει τον εφοδιασμό στην Ευρώπη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα