Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνίδιος έλεγχος σε επιχείρηση εμπορίας οπτικών ειδών

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 13:47
UPD:13:49

Αιφνίδιο έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας οπτικών ειδών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας και κατόπιν σχετικής καταγγελίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή εξετάζει πιθανές πρακτικές επηρεασμού των τιμών μεταπώλησης και απαγόρευσης στα μέλη του δικτύου διανομής της να πωλήσουν τα προϊόντα μέσω επιγραμμικών πλατφορμών. Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο της έρευνας της επιτροπής για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι απαγορεύονται συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού ενώ απαγορεύεται και η καταχρηστική συμπεριφοράς επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα