ΥΠΟΙΚ: Τέταρτη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους Σάμου - Θεσσαλίας

Περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ σε 1.025 δικαιούχους συνολικά έως τώρα
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 11:45
UPD:14:03
Eurokinissi/EUROKINISSI

Σάμος. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Eurokinissi

Στην τέταρτη πληρωμή στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία προχώρησε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 841.166,75 ευρώ σε 134 δικαιούχους.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε πως συνολικά, έως τώρα, έχουν πιστωθεί 7.064.619,86 ευρώ σε 1.025 δικαιούχους.

Όπως είπε, σε συνέχεια και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους δικαιούχους πληγέντες από τους συγκεκριμένους σεισμούς, προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες διασταύρωσης, προκειμένου να πληρωθούν και οι εναπομείναντες αιτούντες.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πρόσφατη τροποποίηση της απόφασης για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τη στήριξη των πληγέντων στη Σάμο και στη Θεσσαλία, εντάσσονται στο μέτρο στήριξης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν και σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με την υπό στοιχεία ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 (Β΄ 2094) συμπληρωματική απόφαση οριοθέτησης.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή σε ιδιοκτήτες κτιρίου που επλήγη, ανάλογα με τη σοβαρότητα των βλαβών, όπως προκύπτει από τα συνυποβαλλόμενα στοιχεία που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν δηλώσει τον αριθμό λογαριασμού τους (IBAN) στο myAADE (myaade.gov.gr).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα