Μικρή ανάσα στην Wall Street από την FED - Κλείσιμο με μικτό πρόσημο

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 23:40
UPD:17/02/2022 00:01
REUTERS/Brendan McDermid

Η Wall Street ανέκαμψε από τα χαμηλά της σημερινής συνεδρίασης, με τον S&P 500 να κλείνει σε θετικό έδαφος, από τη στιγμή που τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve έδειξαν ότι μολονότι σκοπεύει να αρχίσει επιτοκιακές αυξήσεις κατά του πληθωρισμού, οι αποφάσεις της θα λαμβάνονται σε κάθε συνεδρίαση ανάλογα με τα εκάστοτε στατιστικά στοιχεία. 

Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08%, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 52,86 μονάδων βάσης ή 0,16% και ο Nasdaq υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,11%.

 «Δεν υπάρχει τίποτε στα πρακτικά που να δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κινηθεί πολύ πιο επιθετικά απ΄ό,τι έχει προεξοφλήσει μέχρι στιγμής η αγορά», σημειώνει ο Τσάρλι Ρίπλεϊ, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.

«Απ΄ό,τι φαίνεται η Fed δεν θέλει να ταράξει σε υπερβολικό βαθμό τα νερά. Δεν έδειξε τον επιθετικό τόνο που είχαμε δει πριν από έξι εβδομάδες και αυτό έδωσε μία ανακούφιση στους επενδυτές», αναφέρει ο Ράιαν Ντέτρικ, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. 

Τα πρακτικά επιβεβαίωσαν πάντως ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ  είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια και να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της «σύντομα». 

Στήριγμα στην αγορά προσέφεραν και τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής που έδειξαν ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό οι Αμερικανοί καταναλωτές συνέχισαν να ξοδεύουν τον Ιανουάριο.  

Η ViacomCBS υπήρξε ο μεγαλύτερος χαμένος του S&P 500 με τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 17% από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται σε Paramount Global προκειμένου να εστιαστεί στο streaming. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου. 

Σε πτώση 2% και ο μητρικός όμιλος του Facebook, Meta Platforms.

Ο κλάδος ενέργειας ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης, παρότι οι τιμές πετρελαίου γύρισαν σε πτώση μετά το αρχικό τους ράλι. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα