Πλακιωτάκης: Μέχρι τέλος Μαΐου ο ανάδοχος για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 14:41
UPD:14:46
hradf.com

«O προνομιακός, γεωστρατηγικός και γεωπολιτικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αξιοποίηση του λιμένα, ως πύλη για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Στη σύσκεψη με τη διοίκηση του ΟΛΑ συμμετείχαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, οι βουλευτές του νομού Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του λιμένα, ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε πως «είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές και να αναδειχθεί ο ανάδοχος, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ναυτιλίας μετέβη στη Σαμοθράκη για την επίσημη παράδοση του νέου πλωτού υπερσύγχρονου ασθενοφόρου του Λιμενικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα