Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Πρώτη σε ψήφους για την προεδρία η Μελίνα Τραυλού

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 10:46
UPD:12:59
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φωτογραφία αρχείου: Η κ. Μελίνα Τραυλού σε εκδήλωση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Η κα. Μελίνα Τραυλού είναι η επικρατέστερη για να εκλεγεί σε λίγες ώρες η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης η κα. Τραυλού αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, και στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναμένεται να αναδειχθεί ως η νέα πρόεδρος της Ένωσης. Ψηλά στις προτιμήσεις, βάσει ψήφων, ήταν η Μαρία Αγγελικούση, και ο Φραγκίσμος Κανελάκης.   

Η κα. Τραυλού έχει την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός το 1975. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που ανταγωνίζεται διεθνώς στον κλάδο της μεταφοράς αυτοκινήτων και τα 18 πλοία που διαθέτει και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 5.000 οχήματα.

Εξυπηρετεί με τα πλοία της 30 λιμάνια σε 20 χώρες στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη  Βόρεια Ευρώπη.  Επίσης, το 2017 ίδρυσε την εταιρεία Neptune Dry, η οποία διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο από πέντε σύγχρονα bulk carriers.
Η κα.  Τραυλού κατέχει και τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η θητεία του οποίου έληξε χθες ήταν γραμματέας του δ.σ. 

Όσον αφορά την κοινωνική της προσφορά αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρωτοπόρους στην δημιουργία της ΣYN-ENΩΣIΣ, που είναι η  μη κερδοσκοπική εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. Παράλληλα είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Axion Hellas, που στηρίζει έμπρακτα ευάλωτες ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα