«Ομαλή» η εφαρμογή του σχεδίου ενίσχυσης της ρευστότητας

Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη - Γ. Προβόπουλου
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008 11:40
UPD:11:52
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι το Σχέδιο εφαρμόζεται ομαλά, μετά την έγκριση του, μεταξύ των τριών πρώτων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ψήφισή του από τη Βουλή.

Ήδη, αρκετές τράπεζες έχουν ανακοινώσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους εντός του Ιανουαρίου, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο σκέλος του Σχεδίου που αφορά στην ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης με την διάθεση προνομιούχων μετοχών στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, έχουν υποβληθεί αιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα στην Τράπεζα της Ελλάδος για την έκδοση ειδικών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν εκδοθεί Αποφάσεις από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη διάθεση ειδικών ομολόγων συνολικής ονομαστικής αξίας 2,01 δις. ευρώ σε δύο πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για άντληση ρευστότητας.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει και άλλα πιστωτικά ιδρύματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα