Κέρδη άνω του 1% στο Χ.Α. με ώθηση από την Ευρώπη

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 14:01
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με κέρδη 1,4% συνεχίζεται η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 955 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τη διεθνή θετική εικόνα.

Στις τράπεζες, ανοδικά ξεχωρίζουν Πειραιώς +5% και Eurobank +2,7%, ενώ ακολουθούν Alpha Bank +1,5% και η Εθνική Τράπεζα. Στο ταμπλό ΟΠΑΠ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Titan, σημειώνουν άνοδο άνω του 1%.

Ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρακολουθώντας τα παγκόσμια κέρδη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που πρόκειται να δημοσιευτούν την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 προσέθεσε 1% στις αρχές των συνεδριάσεων, με τις μετοχές της τεχνολογίας να σκαρφαλώνουν 2,1% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος. Οι βασικοί πόροι διολίσθησαν 0,6%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει ισχυρή άνοδο 1,43%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,66%. Ο CAC στο Παρίσι βρίσκεται στο +1,44%, ενώ ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,9%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το οποίο θα ήταν το υψηλότερο σε σχεδόν 40 χρόνια. Η μέτρηση ακολουθεί μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε σε εικασίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική όσον αφορά τα επιτόκια.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα