ΕΤΕ και ΔΕΗ «ρίχνουν» το ΧΑ - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 14:04
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας απώλειες 0,58%, στις 932 μονάδες. Οι Τράπεζες υποχωρούν 0,71%. Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης χάνει 0,5%, ενώ ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,35%.

Η Εθνική Τράπεζα δέχεται πιέσεις (-3%) ενώ απώλειες καταγράφει το σύνολο σχεδόν των μη τραπεζικών blue chips, με την ΔΕΗ να καταγράφει πτώση -3,55%.  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με την Jumbo να είναι στο +1,15%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν ανάμεικτη εικόνα με τους επενδυτές να προσβλέπουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,18%, ενώ με οριακές μεταβολές κινείται ο FTSE του Λονδίνου. Στο +0,21% διαπραγματεύεται ο CAC του Παρισιού. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κερδίζει 0,18%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 1,7% ενώ οι βασικοί πόροι αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Η γαλλική εταιρεία οίκων φροντίδας Orpea σημείωσε άνοδο 6,3% για να ηγηθεί του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές φθηνά μετά από επίμονες πωλήσεις μετά από καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων σε γηροκομεία της.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές αναμένουν βασικά στοιχεία την Πέμπτη, με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ να είναι έτοιμο να δημοσιεύσει τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση ακολουθεί μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, η οποία οδήγησε σε εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική όσον αφορά τα επιτόκια. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η Bank of America δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Fed θα μπορούσε να εφαρμόσει επτά αυξήσεις των επιτοκίων φέτος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα