Παραιτείται ο CEO της Peloton

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 12:45
UPD:12:49
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της ελπίζει Peloton, η οποία προχωράει σε αλλαγές στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη φθίνουσας ζήτηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κατασκευάστρια στατικών ποδηλάτων σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τζον Φόλεϊ, και να περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας. 

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Spotify και του Netflix, Μπάρι Μακκάρθι, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Peloton. Ο Φόλεϊ, ο οποίος ηγείται της εταιρείας από την ίδρυσή της πριν από μια δεκαετία, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος. 

Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 20% των εταιρικών θέσεων της Peloton, αλλά δεν θα επηρεάσουν τη σύνθεση ή το περιεχόμενο των εκπαιδευτών της Peloton, ανέφερε η WSJ.

Η είδηση ​​της αποχώρησης του Φόλεϊ έρχεται εν όψει της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Peloton, μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη.

Να σημειωθεί επίσης ότι ακτιβιστής επενδυτής, το fund Blackwells Capital, είχε ασκήσει πίεση στην Peloton Interactive να δείξει την πόρτα της εξόδου στον διευθύνοντα σύμβουλο και να εξετάσει την πώληση της εταιρείας, έστειλε μια παρουσίαση 65 σελίδων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πριν από την ανακοίνωση των κερδών. 

Η Blackwells Capital, η οποία έχει μερίδιο σχεδόν 5% υποστήριξε ότι η Peloton έχει «υποστεί σοβαρή κακοδιαχείριση», επικαλούμενη την κατάρρευση των μετοχών πέρυσι. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα