Γερμανός: Αύξηση τζίρου 19%, κερδών 11,7%

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2001 18:17

Αύξηση της τάξης του 19% σημείωσε στο εννεάμηνο του 2001 ο κύκλος εργασιών της Γερμανός, ο οποίος ξεπέρασε τα 95 δισ. δρχ., ενώ αύξηση 11,7% εμφάνισαν τα προ φόρων κέρδη, τα οποία έφθασαν τα 9,1 δισ. δρχ. από 8,1 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αύξηση της τάξης του 19,1% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, της μείωσης του ποσοστού των εξόδων διοίκησης και διάθεσης επί του κύκλου εργασιών, γεγονός που οφείλεται στις κινήσεις της εταιρείας για αύξηση της παραγωγικότητας.

Αναφορικά με τα ενοποιημένα αποτελέσματα, σημειώνεται, πως η φετινή ενοποίηση των οικονομικών στοιχείων δεν είναι απολύτως συγκρίσιμη με την αντίστοιχη περυσινή, καθώς το τρέχον έτος ενοποιούνται τρεις νέες εταιρείες του ομίλου (BEST -E, OPTICOM, E-VALUE), που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Νέας Οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 10,5% προσεγγίζοντας τα 109 δισ. δρχ., ενώ σε επίπεδο EBITDA τα κέρδη παρουσίασαν οριακή άνοδο της τάξεως του 1,1%. Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα 7,85 δισ. δρχ. από 8,1 δισ. δρχ., παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 3,2%.

Θα πρέπει ακόμα να τονιστεί το γεγονός, ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα επηρεάζονται αρνητικά και από τα οικονομικά αποτελέσματα της Multirama, στην οποία ο Όμιλος, μετά τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του, προχώρησε σε σειρά κινήσεων εξυγίανσης της Αθηναία. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η σημαντική επιβάρυνση των οικονομικών στοιχείων της Multirama, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα ακίνητα της Αθηναία με τον πλέον αποδοτικό τρόπο στο μέλλον.

Αναφέρεται τέλος, ότι στις λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου δεν ενοποιήθηκαν οι εταιρίες του Ομίλου στο εξωτερικό (Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος), οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν τα ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Η ενοποίησή τους έχει προγραμματιστεί για το τέλος της παρούσας οικονομικής χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα