Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 10:40

Fortius Finance: «Η ευκολία διάσπασης της αντίστασης των 4.450 μονάδων μπορεί να καταδεικνύει τη θετική ψυχολογία του επενδυτικού κοινού στην τρέχουσα φάση, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η ανοδική κίνηση του ΓΔ θα συνεχισθεί και στις επόμενες συνεδριάσεις ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

»Μάλιστα δεν έχουμε βιώσει ακόμα την επίδραση που θα έχει η εφαρμογή του short selling στην αγορά στην περίπτωση εκείνη που το θετικό κλίμα που επικρατεί αντιστραφεί έστω και βραχυπρόθεσμα. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 4.450 μονάδες με αυξημένη καθαρή αξία συναλλαγών (κατά προτίμηση άνω των €300 εκ.) ή η σημαντική διαφυγή από τα επίπεδα αυτά μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων να καθορίζει το εύρος της κίνησης».

Praxis Securities: «Το θετικό κλίμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές αναμένεται να διατηρηθεί, ενώ κατά την σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εστιαστεί στους τίτλους της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Proton Χρηματιστηριακή: «Στην εγχώρια αγορά, η ψυχολογία παραμένει θετική, μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση. Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων θα αποτελέσουν τον βραχυπρόθεσμο καταλύτη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα