ΙΚΑ: Εως 2/4/2007 οι αιτήσεις εργοδοτών για ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 11:59

Μέχρι 2/4/2007 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι εργοδότες έχουν οφειλές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, για την εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής τους με ευνοϊκούς όρους (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 Ν.3518/06 (ΦΕΚ 272 τ.Α΄- 21-12-06)).

Πιο συγκεκριμένα:

· Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών χρονικής περιόδου απασχόλησης μέχρι 31/10/2006 παρέχεται έκπτωση 80% επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου (12/06) και λοιπών προσαυξήσεων Π.Ε.Π.Τ., Π.Ε.Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ο., Π.Ε.Π.Α.Ε., Π.Ε.Α.Π.

· Σε περίπτωση υπαγωγής στη ρύθμιση για διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις, παρέχεται έκπτωση 50% επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου (12/06) και στις λοιπές προσαυξήσεις δηλαδή Π.Ε.Π.Τ., Π.Ε.Π.Ε.Ε., Π.Ε.Π.Ε.Ο., Π.Ε.Π.Α.Ε., Π.Ε.Α.Π., εισφορών χρονικής περιόδου απασχόλησης μέχρι 31/10/06 με καταβολή ποσού προκαταβολής το οποίο καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής οφειλής.

· Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100,00€

· Όπως επισημαίνεται, οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μόνο μία ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

· Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν των προαναφερόμενων ευνοϊκών ρυθμίσεων πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση στα αρμόδια Υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία προς έλεγχο, (το αργότερο μέχρι 2/4/2007) για να τους χορηγηθεί το Υπηρεσιακό Σημείωμα για το ύψος της οφειλής τους, η οποία θα ρυθμιστεί ή θα εξοφληθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή την Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

· Σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα απαιτείται και από τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα