Γιακουμάτος: Η κυβέρνηση τήρησε στο ακέραιο όσα συμφώνησε με τους εργαζομένους στα Λιπάσματα

«Η λύση πλέον είναι μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης»
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 14:27

Ό,τι συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους στα Φωσφορικά Λιπάσματα Θεσσαλονίκης, το τήρησε στο ακέραιο, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μετά τη νέα συνάντηση που είχε σήμερα με το σωματείο των εργαζομένων.

Ο υφυπουργός παρέπεμψε τη διευθέτηση του ζητήματος του αριθμού των εργαζομένων με τους οποίους θα συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση, στις συνομιλίες μεταξύ διοίκησης της ΒΦΛ και των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση ότι ήταν να κάνει για τα Λιπάσματα το έκανε με τον καλύτερο και πιο ευαίσθητο τρόπο που μπορούσε να το κάνει... Από εδώ και πέρα λοιπόν, η λύση είναι μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης να επαναλειτουργήσει με 146 άτομα και όχι με 120 που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση και εύχομαι καλή λειτουργία στα νέα Λιπάσματα», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.

Όπως επανέλαβε ο υφυπουργός, «οσοι έφυγαν από το εργοστάσιο θα έχουν αυξημένες αποζημιώσεις, και μέχρι να βγουν στη σύνταξη θα έχουν ένα πλαφόν με ένα μισθό και με δικές μας ασφαλιστικές εισφορές», εκφράζοντας την άποψη ότι δόθηκε η καλύτερη λύση για την περίπτωση των Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα