Χρηματιστήρια: Οι πετρελαϊκές ανεβάζουν τους ευρωπαϊκούς δείκτες

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 11:11
UPD:11:20
REUTERS/Brendan McDermid

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή καθώς τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω σταθερότερων τιμών του αργού, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν με τις παρατεταμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τη διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% μετά την πτώση σχεδόν 2% στην προηγούμενη συνεδρίασή της. Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξημένα κατά 1,6%, σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας αίρει το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας κατά 54% την Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια νοικοκυριά θα δουν τους ετήσιους λογαριασμούς καυσίμων τους να αυξάνονται κατά περίπου 700 λίρες από τον Απρίλιο.

Το ευρώ κατευθύνθηκε προς την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2020, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγνώρισε τους αυξανόμενους πληθωριστικούς κινδύνους και άφησε την πόρτα ανοιχτή για τις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo σημείωσε άνοδο 0,7%  αφού ανέφερε καθαρά κέρδη 4,2 δισ. ευρώ το 2021
(4,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και είπε ότι θα πραγματοποιήσει επαναγορά μετοχών ύψους 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτός από μερίσματα μετρητών 2,9 δις ευρώ για τα αποτελέσματα του 2021. 

Οι μετοχές της Sanofi σημείωσαν άνοδο 1,8%, αφότου η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δημοσίευσε αισιόδοξα αποτελέσματα τριμήνου και το είπε πως αναμένει ότι το εμβόλιο του για τον COVID-19 θα λάβει την έγκριση στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κάτι που θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση των κερδών φέτος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα