Ικανοποίηση των επιχειρηματικών φορέων για την αναστολή των κινητοποιήσεων στα λιμάνια

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 18:42

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σήμερα οι επιχειρηματικοί φορείς για την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευμάτων και την τροφοδότηση της αγοράς.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος χαιρετίζει την αναστολή των κινητοποιήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. Κ. Μίχαλος και όπως είπε, «καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν εντατικά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, καθώς στις εγκαταστάσεις των δύο λιμανιών έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ποσότητες προϊόντων». «Το Ε.Β.Ε.Α. -πρόσθεσε συνεχίζει να υποστηρίζει την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του μοντέλου λειτουργίας όλων των λιμανιών της χώρας, ύστερα και από τα ζημιογόνα αποτελέσματα για την αγορά και την εθνική οικονομία των τελευταίων κινητοποιήσεων».

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε ανακοίνωσή του, «χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την λύση που προέκυψε από την συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τη διοίκηση του ΟΛΠ σχετικά με τον διάλογο και το χρονοδιάγραμμά του». «Οι πιεστικές παρεμβάσεις τόσο του ΒΕΑ όσο και των άλλων εκπροσώπων, φορέων και παραγωγικών τάξεων, βρήκαν επιτέλους ανταπόκριση υπό την πίεση της απόλυτης ομηρίας των επιχειρήσεων και των σοβαρών προβλημάτων της αγοράς», υπογραμμίζει το ΒΕΑ, ευελπιστώντας ότι το λιμάνι θα επανέλθει σύντομα στους ομαλούς ρυθμούς του και η κατάσταση να εκτονωθεί δίχως περαιτέρω προβλήματα.

Την ικανοποίησή του εκφράζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την υπογραφή συμφωνίας των εργαζομένων με τον ΟΛΠ, η οποία επαναφέρει το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά σε κατάσταση ομαλής λειτουργίας και ελπίζει μέχρι το τέλος Απριλίου να έχει δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του λιμανιού «και να μην ξαναπεράσουμε την δοκιμασία των τελευταίων 53 ημερών, που επέφερε καταστρεπτικές συνέπειες στον κλάδο του εμπορίου, οι οποίες παραμένουν και προβλέπεται να διαρκέσουν για αρκετό διάστημα, μέχρι να αρχίσει να ομαλοποιείται ο εφοδιασμός της αγοράς».

Ο ΕΣΠ, κρίνοντας άδικη την επιβολή πρόσθετων αποθηκευτικών τελών από τον ΟΛΠ, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη με σκοπό την πλήρη απαλλαγή όλων των θιγόμενων επιχειρήσεων από τον ισχύοντα τιμοκατάλογο για όλη την περίοδο των 53 ημερών της δυσλειτουργίας του ΟΛΠ. Επίσης, με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Ν. Αναστασόπουλο ζήτησε την ειδική τιμολόγηση για το διάστημα από 3/1/2007 μέχρι ομαλοποίησης της κατάστασης, ενώ όσον αφορά τα τέλη που έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα, προτείνει να συμψηφιστούν ή να επιστραφούν στους παραλήπτες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα