Κυβερνητική: Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικού Μητρώου ασφαλισμένων

Φορέας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 14:31

Tη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ευαίσθητες, το οποίο θα προβλέπει υψηλές αποζημιώσεις, σε ανέργους άνω των 50 ετών, σε φθίνουσες περιοχές και κλάδους της οικονομίας με μεγάλη ανεργία, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, μετά από εισήγηση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η οικονομική αυτή ενίσχυση προβλέπεται έως ότου οι άνεργοι αυτοί μπορέσουν να βρουν δουλειά, ή έως ότου φτάσουν στις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης.

Επίσης, στην Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε η δημιουργία φορέα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο φορέας θα μπορέσει να προχωρήσει στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των στοιχείων, με τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου των ασφαλισμένων - συνταξιούχων στη χώρα, κάτι που θα διευκολύνει την επιτάχυνση εξυπηρέτησης των πολιτών σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ασφάλισης. Ο φορέας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικού δικαίου, αλλά το δημόσιο θα έχει το κεφάλαιο, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στόχος, είπε ο υπουργός, είναι με τη δημιουργία αυτού του νέου φορέα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση να ολοκληρώσουμε εντός του 2007 μία δουλειά, η οποία ξεκίνησε από το 1982 και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Επίσης στην Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής θέσης γενικού επιθεωρητή δαπανών πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να εξορθολογιστούν και να ενισχυθούν οι έλεγχοι και οι κανόνες διαφάνειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα