Η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για ΟΤΕ, Cosmote

Στα 32 ευρώ η τιμή-στόχος για τη Eurobank - Koρυφαία επενδυτική επιλογή
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 17:03

H Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ στα 27,40 ευρώ από 25 ευρώ και για την Cosmote στα 25,20 ευρώ από 24,70 ευρώ, δίνοντας παράλληλα σύσταση «buy» και για τις δύο εταιρείες.

Η Deutsche Bank αύξησε τις τιμές-στόχους για εταιρείες του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου βάσει προσδοκιών ότι τα οφέλη από την διαχείριση του κόστους και την κεφαλαιακή επάρκεια θα μπορούσαν να υλοποιηθούν το 2007, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση της παραγωγής των ταμειακών ροών.

Στα 32 ευρώ η τιμή-στόχος για τη Eurobank

Εξάλλου στις κύριες επενδυτικές επιλογές του ξένου οίκου περιλαμβάνονται τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες που αναμένεται να εμφανίσουν ισχυρή ανάπτυξη φέτος, με πρώτη τη μετοχή της Eurobank, με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank τονίζουν για την Eurobank ότι η συνεισφορά της Νέας Ευρώπης (Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης) θα μπορούσε να είναι το 2007 πιο σημαντική από τις αρχικές εκτιμήσεις (π.χ. εάν τα κέρδη που προέρχονται από την Νέα Ευρώπη αποτελέσουν το 10% των συνολικών κερδών του ομίλου, οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή το 2007 θα αυξηθούν κατά 5%). Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι το ενεργητικό της Eurobank στη Νέα Ευρώπη δεν είναι σωστά αποτιμημένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της Deutsche Bank, οι ελληνικές και οι μεγάλες ισπανικές τράπεζες εμφανίζονται ως οι καλύτερες χρηματιστηριακές επιλογές από τον τραπεζικό κλάδο για το 2007, με βάση την αναμενόμενη ανάπτυξή τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα