Στήριξη της Ελλάδος στην Αλβανία για την κάλυψη των αναγκών της σε ηλ. ενέργεια

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 16:12

Συνάντηση με αντικείμενο την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδος - Αλβανίας, και ειδικότερα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα για την κάλυψη των αναγκών της, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με τον Αλβανό υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας Γκεντς Ρούλι.

Η Αλβανία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών, έχουν μειωθεί σημαντικά τα υδάτινα αποθέματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι δύο πλευρές αναζητούν από κοινού τρόπους επιπλέον αύξησης των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα προς την Αλβανία, στο πλαίσιο και της ενεργειακής συμφωνίας που υπεγράφη πρόσφατα στην Αθήνα, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα.

Ο κ. Ρούλι ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθειά της προς τη χώρα του με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική κυβέρνηση που μας δίνει τη βοήθεια για την ενέργεια που έχουμε ανάγκη. Οφείλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για το περίσσευμα που έχει και για αυτό που θα πάρει από το εξωτερικό, για να βοηθήσει την Αλβανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλβανός υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα