Τη μεγαλύτερη άνοδο σε 10 μήνες έναντι του γιέν σημείωσε το ευρώ

Πριν από την ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 15:29

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα 10 μηνών έναντι του γιέν σημείωσε το ευρώ καθώς εικάζετο ότι σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, θα σηματοδοτούσε σήμερα την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού με ταχύτερο ρυθμό από τα αντίστοιχα της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Το νόμισμα των χωρών μελών της Eυρωζώνης, κινήθηκε επίσης ανοδικά πριν από την ομιλία του Trichet στη Φραγκφούρτη, στις 3:30 μ.μ., ώρα Ελλάδος.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα 156,20 γιέν στη 1:04 μ.μ. στο Λονδίνο, από 154,77 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, μετά από άνοδο που σημείωνε νωρίτερα, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο. Επίσης, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,2983 από 1,2938. Το ιαπωνικό γιέν υποχώρησε έναντι του δολαρίου στα 120,32 από 118,64 γιέν.

Η ΕΚΤ με έδρα τη Φραγκφούρτη, αύξησε το κόστος δανεισμού τον περασμένο Δεκέμβριο για έκτη φορά μέσα στο έτος, έναντι της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας που αύξησε τα επιτόκια στο 0,25%. Η Bank of Japan αύξησε κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τα επιτόκια τον περασμένο Ιούλιο και για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα