Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμα σε δύο εταιρείες security

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 15:30

Την επιβολή προστίμου ύψους 712.567 ευρώ στην εταιρεία WACKENHUT A.E. και 288.021 ευρώ στην εταιρεία MKB Security A.E. (υπό εκκαθάριση), πρώην

GROUP 4 SECURITAS, αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την παραπάνω απόφαση μετά από καταγγελία της εταιρείας SECURITY FORCES LTD κατά της εταιρείας GROUP 4 SECURITAS A.E. για παράβαση των διατάξεων του Ν. 703/77.

Ειδικότερα, στην καταγγελία ανεφέρετο ότι η καταγγελλόμενη προέβη σε συμφωνία με ανταγωνίστριά της εταιρεία και συγκεκριμένα με την εταιρεία WACKENHUT A.E., η οποία συμφωνία, αφορούσε τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό της Εμπορικής Τράπεζας, για παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, κατά παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, έκρινε ότι η σοβαρότητα της προσαπτόμενης παράβασης έγκειται στο ότι αφορά κατανομή αγορών μεταξύ επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι οι εταιρείες ΜΚΒ Security

Services A.E. και WACKENHUT A.E. παρέβησαν το άρθρο 1 του Ν. 703/77 όπως ισχύει και τις υποχρεώνει να παραλείψουν την εν λόγω παράβαση στο μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα