Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές οδεύοντας να σημειώσουν τα υψηλότερα κέρδη μέσα στο έτος, με πρώτες τις μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την υποχώρηση των νομισμάτων της περιφέρειας και των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 52 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά σε 19 μήνες.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co. οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής υψηλότερα, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Posco μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 1,6%, φθάνοντας στις 138,52 μονάδες στη 1:20 μ.μ. στο Τόκυο οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 22 Νοεμβρίου. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 κέρδιζε 1,7% φθάνοντας στις 17.129,63 μονάδες. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ώθησαν υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές μετά την έκθεση που ανέφερε αύξηση του δανεισμού για ενδέκατο μήνα τον Δεκέμβριο. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Fast Retailing Co., μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, αναγκάζοντας τις χρηματιστηριακές εταιρείες να προχωρήσουν στην υποβάθμιση των μετοχών της.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία και την Κίνα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε 4% φθάνοντας στα 51,88 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Μαΐου του 2005. Προσφάτως το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 52,57 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το πετρέλαιο φέτος βρίσκεται 19% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, περιορίζοντας το κόστος των καυσίμων για εταιρείες και καταναλωτές.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange σημείωσε άνοδο 0,9%. Το νικέλιο αναρριχήθηκε 6,5%. Τις δύο τελευταίες ημέρες σημείωσε άνοδο 15%, τη μεγαλύτερη, από τον Νοέμβριο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα