Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 08:01

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μέτρα για δυσκολότερη έξοδο εταιριών από ΧΑ. Τρεις "ασφαλιστικές δικλίδες" για επιχειρήσεις που εξαγοράζονται με δημόσια προσφορά".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξέσπασε πόλεμος τραπεζών. Μετωπική σύγκρουση Πειραιώς-Marfin. Τα σχέδια Α. Βγενόπουλου, οι συσκέψεις στην Πειραιώς και η κίνηση Μ. Σάλλα".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μπόνους 102 εκατ. ευρώ σε μετοχές. Γενναιόδωρες για τα στελέχη τους 29 εισηγμένες επιχειρήσεις το 2006".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πόλεμος" Πειραιώς - Marfin με προσφορές για εξαγορά. Οι δύο τραπεζικοί όμιλοι ανταλλάσσουν δημόσιες προτάσεις προς τους μετόχους".

Πειραιώς-Marfin

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις χθες μετά την κίνηση της Marfin να ανακοινώσει κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 5 δισ. ευρώ με συμμετοχή του Dubai Inv. Grour. Εν μέσω φημών χθες, περί επικείμενης κίνησης της Marfin, η Τράπεζα Πειραιώς θέλησε να προλάβει εξελίξεις και ανακοίνωσε αργά το βράδυ πρόθεση να υποβάλει "φιλική εκούσια πρόταση" στους μετόχους της Marfin Popular Bank Public Co Ltd για απόκτηση έως και 100% των μετοχών".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Ανατροπή σκηνικού στον τραπεζικό κλάδο. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι από χθες το βράδυ σε ανοικτή ρήξη με τον Όμιλο της Marfin. Κατά πληροφορίες, η Marfin επρόκειτο σήμερα να υποβάλει διπλή δημόσια πρόταση για την Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα Πειραιώς. Όμως, η τελευταία υπέβαλε χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά πρόταση για εξαγορά της Marfin Popular Bank. Ο πόλεμος των τραπεζιτών μαίνεται".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα