Κάμψη βιομηχανικής παραγωγής το Νοέμβριο

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 12:13
UPD:12:15

Μείωση κατά 1,8% παρουσίασε σε ετήσια βάση το Νοέμβριο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής έναντι αυξήσεως 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2005, παρουσίασε αύξηση κατά 0,7%, έναντι μειώσεως 0,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2005 προς το 2004.

Η μείωση κατά 1,8% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Νοέμβριο 2006, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2005, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση, κατά 0,3%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση, κατά 2,2%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής βασικών μετάλλων και της παραγωγής παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε μείωση, κατά 0,4%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα