Samsung: Ανοδος των μετοχών, μετά την πρόθεση αγοράς ιδίων

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 12:16

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών σημείωσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωσή της ότι θα επιστρέψει 2,7 δισ. δολ. στους μετόχους μέσω αγοράς ιδίων μετοχών και μερίσματα, καλύπτοντας τη μείωση των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών της Ασίας, κινητών τηλεφώνων και συσκευών υγρών κρυστάλλων, σημείωσαν άνοδο 3,6% στη Σεούλ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 8,5%, φθάνοντας στα 2,35 τρισ. ουόν (2,5 δισ. δολ.), εντός των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Αυγούστου. Η Samsung σχεδιάζει να δαπανήσει 1,8 τρισ. ουόν στην αγορά ιδίων μετοχών και 746,1 δισ. ουόν σε μερίσματα φέτος, συμπεριλαμβανομένων των κοινών και των προνομιούχων μετοχών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πωλήθηκαν και των διοικητικών εξόδων, υποχώρησαν 3,9%, φθάνοντας στα 2,05 τρισ. ουόν, ενώ τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 1,1%, φθάνοντας στα 15,69 τρισ. ουόν. Τα κέρδη και οι πωλήσεις της Samsung, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των 16 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα