Στα 102 δισ. δρχ. η συνολική παραγωγή του Ομίλου Ασπίς το 2000

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2001 16:12
UPD:16:15

Σε περίπου 102 δισ. δρχ. ανήλθε το 2000 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών του Ομίλου Ασπίς.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, η ασφαλιστική παραγωγή της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ έφθασε τα 42 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας μείωση 12,5% σε σχέση με το 1999. Η νέα παραγωγή της εταιρείας σε προϊόντα περιοδικών καταβολών σημείωσε άνοδο 152%, ενώ συρρικνώθηκε σε ποσοστό 24% η νέα παραγωγή των προϊόντων Unit Linked εφαπαξ καταβολής λόγω της αρνητικής συγκυρίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κατά την περυσινή περίοδο.

Η παραγωγή ασφαλίστρων της Ασπίς Πρόνοια Ζημιών αυξήθηκε κατά 101% και ανήλθε σε 13,1 δισ. δρχ. Αύξηση σημείωσαν, επίσης, η παραγωγή ασφαλίστρων των εταιρειών του ομίλου Gota Intenational, Nordstern Colonia Hellas Ζημιών και Nordstern Colonia Hellas Ζωής.

Εξάλλου, η διοίκηση του Ομίλου Ασπίς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς των ασφαλιστικών εταιρειών Commercial Union Life ΑΕΑΖ και Scoplife ΑΕΑΖ, οι οποίες και θα συγχωνευθούν δημιουργώντας μια νέα εταιρεία 80 γραφείων πώλησης με 1.400 ενεργούς αποκλειστικής απασχόλησης, ασφαλιστές με εγγεγραμμένη παραγωγή 19,3 δισ. δρχ. και αποθεματικά ύψους 41,5 δισ. δρχ.

Τέλος, προχωρούν οι διαδικασίες για την συγχώνευση των δύο εταιρειών της Nordstern Colonia Hellas, που εξαγοράστηκαν πέρυσι από τον Ομιλο Ασπίς, με την Gota International και με προπτική η νέα εταιρεία να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα