Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού στην Ασία

Μετά τη μεγαλύτερη άνοδο δύο μηνών την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 07:28

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές του χρυσού, νωρίς κατά τη διαπραγμάτευσή τους στην Ασία, μετά τη μεγαλύτερη άνοδό τους σε δύο μήνες την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη, μετά τη σταθεροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και τις αγορές που έγιναν σε σχέση με την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Ο χρυσός συνήθως ακολουθεί αντίθετη πορεία με το δολάριο, καθώς μερικοί επενδυτές τον θεωρούν εναλλακτική επένδυση. Το δολάριο υποχώρησε στις 12 Ιανουαρίου από υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση έναντι του πληθωρισμού.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 0,3%, φθάνοντας στα 625,35 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 625,80 δολ. η ουγγιά στις 11:03 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, 0,2% χαμηλότερα.

Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Φεβρουάριο, που σημείωσαν άνοδο 13 δολ., ποσοστό 2,1%, την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη, υποχώρησαν 0,30 δολ., ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 626,60 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

H Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ευρώπης, είπε ότι η υποχώρηση των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής τον περασμένο μήνα, δεν καταδεικνύει το τέλος του ράλι των τιμών που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, πρόβλεψη που έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη της ABN Amro Holding NV.

Οι τιμές του χρυσού θα κινηθούν ανοδικά αργότερα μέσα στο έτος, καθώς η τράπεζα εκτιμά ότι η υποχώρηση του δολαρίου θα οδηγήσει τους επενδυτές να επενδύσουν στο πολύτιμο μέταλλο, ως εναλλακτική λύση. Οι χρυσοχόοι και οι κατασκευαστές θα αγοράσουν επίσης περισσότερο χρυσό, σύμφωνα με την τράπεζα, που προβλέπει ότι οι τιμές του θα κυμανθούν στα 725 δολ. η ουγγιά το 2007, από 660 δολ. η ουγγιά το 2006.

Συνολικά 22 από τους 31 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News στις 11 και 12 Ιανουαρίου από το Σύδνεϋ έως το Σικάγο, εισηγήθηκαν την αγορά χρυσού. Τέσσερις εισηγήθηκαν την πώλησή του και πέντε ήταν ουδέτεροι.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό κατά 2,2% στους 394,1 μετρικούς τόνους το τρίτο τρίμηνο. Το μερίδιο των καταθέσεων σε δολάρια από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών του 65% το δεύτερο τρίμηνο. Το δολάριο υποχώρησε 5% έναντι του δείκτη των έξι κυριοτέρων νομισμάτων στον κόσμο πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα