Διατηρούνται τα κέρδη σε Χρηματιστήριο Αθηνών και Ευρώπη

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 14:08
UPD:14:24
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 955 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,6%, και ενώ η Fitch την Παρασκευή αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της χώρας σε θετικές από σταθερές. O οίκος επισημαίνει ότι αναμένει συνέχεια της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το 2022 με ρυθμό 4,1% ενώ αντίστοιχος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται και το 2023.

Στις τράπεζες, ανοδικά κινείται η Alpha Bank +2% και ακολουθούν Πειραιώς +1,6%, Εθνική +1,5%  και Eurobank +1%.

Στην Ευρώπη ο DAX ενισχύεται 0,38%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE διαπραγματεύεται στο +0,65%. Ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,77%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,77%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX600 κερδίζει 0,55%.

Οι αγορές στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν από την Κίνα τη Δευτέρα.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, δύο κομμάτια εταιρικών ειδήσεων κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα.

Η Credit Suisse ενεπλάκη σε ένα ακόμη σκάνδαλο καθώς ο πρόεδρός της, Aντόνιο Χόρτα-Οζόριο παραιτήθηκε μετά την παραβίαση των κανόνων καραντίνας για τον κορωνοϊό. Είχε επιφορτιστεί με την επίβλεψη της νέας στρατηγικής της τράπεζας μετά από μια σειρά ζητημάτων, όπως η κατάρρευση του αμερικανικού οικογενειακού hedge fund Archegos Capital και η κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού Greensill Capital.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα