Υποχωρεί ο χρυσός στο Λονδίνο

Καθώς η άνοδος της προηγούμενης εβδομάδας κρίθηκε υπερβολική
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 15:24

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο μετά τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο μηνών την Παρασκευή, ωθώντας κάποιους επενδυτές να προχωρήσουν σε πωλήσεις, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι το ράλι του πολύτιμου μετάλλου ήταν υπερβολικό.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 2,6% στις 12 Ιανουαρίου, τη μεγαλύτερη από τις 8 Νοεμβρίου του 2006, καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ και οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά αυξάνοντας την ελκυστικότητά του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού. Συνήθως οι ράβδοι χρυσού ακολουθούν την αντίθετη πορεία από το δολάριο των ΗΠΑ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση στο Λονδίνο υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στα 626,80 δολ. η ουγγιά στις 10:11 π.μ., τοπική ώρα, μετά την υποχώρηση που σημείωσε νωρίτερα στα 624,35 δολ. η ουγγιά.

Σήμερα η Deutsche Bank AG, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ευρώπης, είπε, ότι η υποχώρηση των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής τον περασμένο μήνα, δεν καταδεικνύει τέλος στο ράλι των τιμών που άρχισε πριν από πέντε χρόνια.

Οι τιμές του χρυσού θα κινηθούν ανοδικά αργότερα μέσα στο έτος, καθώς η τράπεζα εκτιμά ότι η υποχώρηση του δολαρίου θα οδηγήσει τους επενδυτές να επενδύσουν στο πολύτιμο μέταλλο, ως εναλλακτική λύση. Οι χρυσοχόοι και οι κατασκευαστές θα αγοράσουν επίσης περισσότερο χρυσό, σύμφωνα με την τράπεζα, που προβλέπει ότι οι τιμές του θα κυμανθούν στα 725 δολ. η ουγγιά το 2007, από 660 δολ. η ουγγιά το 2006.

Συνολικά 22 από τους 31 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News στις 11 και 12 Ιανουαρίου από το Σύδνεϋ έως το Σικάγο, εισηγήθηκαν την αγορά χρυσού. Τέσσερις εισηγήθηκαν την πώλησή του και πέντε ήταν ουδέτεροι.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Λονδίνο, το ασήμι αναρριχήθηκε 3 σεντς, φθάνοντας στα 12,90 δολ., το παλλάδιο υποχώρησε 1 δολ., στα 332 δολ., ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2 δολ., φθάνοντας στα 1.149 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα