Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις ζημίες της LG.Philips LCD Co. και της Samsung SDI Co.. σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Intel Corp. ότι τα κέρδη της μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Samsung Electronics Inc. και της Elpida Memory Inc., οδηγούσαν την πτώση.

Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών real-estate, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei και το Kyodo News ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να μην αυξήσει τα επιτόκια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στη 1:16 μ.μ. στο Τόκυο, μετά την υποχώρησή του νωρίτερα έως 0,9%. Εξι από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινούντο πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 17.260,48 μονάδες, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες του 1,2%. Ο Topix κέρδιζε 0,2%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Απώλειες από τα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών σημείωσε χθες ο Nasdaq Composite Index στις ΗΠΑ, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού anti-virus στον κόσμο, Symantec Corp., θολώνοντας την προοπτική των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ. Στις 4 Ιανουαρίου η Motorola Inc. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υστέρησαν των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών και η Advanced Micro Devices Inc. είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα