Δομική Κρήτης: Επαφές με ξένη εταιρεία για συνεργασία στην ενέργεια

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 13:23

«Ως προς την πιθανή συνεργασία της εταιρείας μας με επιχειρηματικό όμιλο του εξωτερικού, ο κ. Γεώργιος Συνατσάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και κύριος μέτοχός της, συζητά με υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές. Οι συζητήσεις αυτές αφορούν τον ενεργειακό κλάδο της εταιρείας και έχουν ως αντικείμενο τη σύμπραξη στην ανάπτυξη και διαχείρισή του».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Δομική Κρήτης Α.Ε. σε απάντησή της προς τα δ.σ. του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. Η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι συζητήσεις διενεργούνται επί τη βάσει της αρχής ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα συμμετάσχει σε εταιρεία συμμετοχών, στην οποία θα ανήκουν τα πάρκα-εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμφερόντων της Εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει τελική συμφωνία με κάποια εκ των εταιρειών αυτών. Όσον αφορά την επωνυμία των εταιρειών με τις οποίες συζητούμε, έχομε δεσμευθεί από ρήτρα εμπιστευτικότητας, βάσει της οποίας τυχόν δημόσια αναφορά των ονομάτων αυτών δύναται να διενεργηθεί μόνο κατόπιν σχετικής αδείας από την εκάστοτε εταιρεία. Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον καταλήξουμε στην επιλογή του στρατηγικού επενδυτή κατά τα ανωτέρω, η Εταιρεία μας θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές άμεσα.

Όσον αφορά την αποτίμηση του ενεργειακού κλάδου της Εταιρείας μας από ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα, σας δηλώνουμε ότι δεν έχει γίνει τέτοια αποτίμηση. Η μόνη αποτίμηση, τη διενέργεια της οποίας έχουμε αναθέσει, είναι επί του λειτουργούντος Αιολικού Πάρκου Βοσκερού, στο πλαίσιο της διαδικασίας απόσχισης του πάρκου από την Εταιρεία μας και της εισφοράς του σε θυγατρική ενεργειακή εταιρεία του Όμίλου, όπως αποφασίσθηκε με την από 15.1.2007 Έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Εταιρείας μας και ανακοινώθηκε ήδη στο επενδυτικό κοινό και το Χ.Α».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΟΜΙΚ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα