Alitalia: Παραιτήθηκε από το δ.σ., ο CEO της Air France-KLM, Spinetta

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 13:24

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του διευθυντή της Alitalia SpA, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν η ιταλική κυβέρνηση κλείσει την προσφορά για μερίδιο ελέγχου στη ζημιογόνο αεροπορική εταιρεία, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Air France-KLM Group, Jean-Cyril Spinetta.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta, που παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής Alitalia.

Η παραίτηση ανακοινώθηκε σήμερα σε από την Alitalia προς το ιταλικό Χρηματιστήριο. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε ο λόγος της παραίτησης του Spinetta, ο οποίος αφήνει πίσω του τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Alitalia, Giancarlo Cimoli και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Giovanni Sabatin, τους μόνους διευθυντές της αεροπορικής εταιρείας. Η κυβέρνηση της Ιταλίας, κατέχει το 49,9% της Alitalia.

H ιταλική κυβέρνηση εγκατέλειψε τις προσπάθειες να αλλάξει την πορεία της Alitalia και τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μερίδιο ελέγχου. Οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την αγορά της εταιρείας θα πρέπει να προσκομίσουν τις προσφορές τους έως τις 29 Ιανουαρίου. Η Air France και η Alitalia είπαν τον Νοέμβριο ότι βρίσκονται σε διερευνητικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας.

Οι μετοχές της Alitalia σημείωσαν άνοδο έως 4 σεντς, ποσοστό 3,8%, φθάνοντας στο 1,08 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στο 1,07 ευρώ η μία στις 11:08 π.μ. στο Μιλάνο (τοπική ώρα).

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία που δεν έχει εμφανίσει κέρδη από το 2002, επεδίωξε να αποτελέσει μέρος της συγχώνευσης το 2004 μεταξύ της Air France και της KLM την οποία χειρίστηκε ο Spinetta. Η Alitalia εξαιρέθηκε τότε εξ αιτίας των διογκωμένων ζημιών της και των προβλημάτων με τους εργαζομένους σε αυτήν.

Η Air France, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και η Alitalia, είναι μέλη της συμμαχίας SkyTeam και έχουν μεταξύ τους συμφωνίες για συγκεκριμένους προορισμούς, που τους δίνουν τη δυνατότητα να πουλούν εισιτήρια στις πτήσεις των συνεργατών τους. Επίσης η Air France κατέχει περίπου το 2% της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.

Η εκπρόσωπος της Air France, Brigitte Barrand, είπε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για την παραίτηση του Spinetta από το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα