JPMorgan: 48% υψηλότερα κέρδη από την επενδυτική τραπεζική

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 14:56

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 48%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, JPMorgan Chase & Co., αποτέλεσμα των κερδών από τις τραπεζικές επενδύσεις και τις συναλλαγές, εμφανίζοντας τα υψηλότερα παρά ποτέ ετήσια κέρδη.

Τα κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,91 δισ. δολ. ή 1,09 δολ. ανά μετοχή από 2,64 δισ. δολ. ή 74 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Τα κέρδη της, σύμφωνα με 12 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 94 σεντς ανά μετοχή.

Η JPMorgan ευνοήθηκε από τη ζήτηση ρεκόρ για συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων, αλλά και του ετήσιου ράλι των μετοχών, που βοήθησε και τις άλλες εταιρείες της Wall Street, όπως την Goldman Sachs Group Inc. και τη Morgan Stanley. Τα έσοδα από το σκέλος αγοραπωλησίας μετοχών της JPMorgan, βοήθησαν την τράπεζα να αντισταθεί εν μέσω της συρρίκνωσης της καταναλωτικής τραπεζικής.

Το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της JPMorgan αυξήθηκαν 14% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 16,9 δισ. δολ. υπερβαίνοντας τις μέσες προβλέψεις για έσοδα 15,8 δισ. δολ. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα.

Τα λειτουργικά κέρδη από την επενδυτική τραπεζική, το πιο κερδοφόρο σκέλος της τράπεζας, αναρριχήθηκαν 51%, φθάνοντας στο 1 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η JPMorgan συμβούλεψε πελάτες σε 300 ολοκληρωμένες εξαγορές αξίας 676 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του 2006, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά την Goldman, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπολόγισε το Bloomberg. H JPMorgan ήταν η μεγαλύτερη διαχειρίστρια πώλησης αμερικανικών ομολόγων, θέτοντας τέλος στην πενταετή κυριαρχία της Citigroup Inc.

Tα έσοδα από την αγοραπωλησία μετοχών σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 909 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της JPMorgan σημείωσαν πέρυσι άνοδο 22% και είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 24 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Philadelphia KBW Bank Index. Μόνο οι μετοχές της Bank of New York Co. και της Compass Bancshares Inc., εμφάνισαν υψηλότερη άνοδο. Οι μετοχές της JPMorgan σημείωσαν χθες άνοδο 40 σεντς, φθάνοντας στα 48,39 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα