Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, και στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, κινήθηκα οι ασιατικές μετοχές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co., καθώς εικάζεται ότι η Bank of Japan θα περιμένει το νωρίτερο, μέχρι τον Φεβρουάριο, για να αυξήσει το κόστος δανεισμού.

Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας και της Inpex Holdings Inc., της μεγαλύτερης ιαπωνικής του κλάδου, κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου, από τα χαμηλότερα επίπεδα 19 μηνών. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο, κινήθηκαν πτωτικά, μετά την πρόβλεψη της Apple Inc. για τα κέρδη της που υστέρησαν των προσδοκιών, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι πωλήσεις στους πελάτες της θα μειωθούν.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 140,75 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιανουαρίου. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, κινήθηκαν ανοδικά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στις 17.343,80 μονάδες. Οι διαπραγματευτές κατά 22% εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκια, έναντι 80% πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Credit Suisse, βάσει των συμβολαίων για τα επιτόκια.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,1%, περιορίζοντας την άνοδο των τεσσάρων ημερών. Οι μετοχές της Intel Corp. σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούλιο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ για κομπιούτερ στον κόσμο, είπε ότι ο ανταγωνισμός βλάπτει τα κέρδη της.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2%, για να κλείσει στα 52,24 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη. Τα συμβόλαια άγγιξαν τα 50,28 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 25 Μαΐου του 2005. Πριν από λίγο και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 52,58 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα