General Electric: Aγοράζει το σκέλος διαγνωστικών της Abbott

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 08:55

ΣΧΕΔΙΑ να αγοράσει σκέλος του διαγνωστικού εξοπλισμού της of Abbott Laboratories, αντί περίπου 8 δισ. δολ., κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ιατρικών φωτογραφικών μηχανημάτων στον κόσμο, General Electric Co., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Το σκέλος διαγνωστικών μηχανημάτων, είχε συνολικές πωλήσεις 3,76 δισ. δολ. το 2005. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την εμπορική συναλλαγή το νωρίτερο αύριο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Η δραστηριότητα διαγνωστικών μηχανημάτων της Abbott, κατασκευάζει συσκευές για τον έλεγχο του διαβήτη και για τη διάγνωση ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Οι πωλήσεις του πέρυσι υποχώρησαν 6% από 11% το 2005, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. Πουλώντας το σκέλος αυτό, η Abbott θα έχει χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, σύμφωνα με τον Phillip Nalbone, αναλυτή της RBC Capital Markets στο Φρανσίσκο.

Η Melissa Brotz, εκπρόσωπος της Abbott, που παράγει προϊόντα για βρέφη έως τα εξετάσεις αίματος και φάρμακα κατά του AIDS, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσουν το θέμα. Οι κλήσεις στο σπίτι και τα κινητά τηλέφωνα του Jonathon Hamilton, εκπροσώπου της Abbott, δεν απαντήθηκαν άμεσα, μετά τις εργάσιμες ώρες. Ο Gary Sheffer, εκπρόσωπος της General Electric, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Την είδηση της εξαγοράς, δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της GE, Jeffrey Immelt, επεκτάθηκε στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των μοριακών, με την εξαγορά της Amersham Plc το 2004, αντί ποσού 10 δισ. δολ., της μεγαλύτερης εξαγοράς παρά ποτέ της εταιρείας. Προσφάτως, η GE, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για περισσότερες εξαγορές στον κλάδο υγείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα